اکران چاووش، از درآمد تا فرود از هفته اول آبان
برنامه اکران هفته اول و دوم آبان مستند "چاووش، از درآمد تا فرود" به کارگردانی هانا کامکار و آرش رئیسیان اعلام شد؛

به گزارش موسیقی کوک، به نقل از روابط عمومی مستند «چاووش، از درآمد تا فرود»، سینماهای هنر و تجربه هفته اول و دوم آبان در شهرهای مشهد، تهران، بابل و شیراز ۹ سانس میزبان این مستند خواهند بود.
علاقهمندان برای تماشای مستند «چاووش، از درآمد تا فرود» در تمام شهرهای ایران میتوانند از طریق سایت «سینما تیکت» بلیت تهیه کنند.
اکران «مستند چاووش، از درآمد تا فرود» هفته اول مرداد آغاز شد و استقبال چشمگیر مخاطبان موسیقی و سینما را به دنبال داشت. سازندگان این مستند هم تا کنون به شهرهای مختلف ایران برای اکران و جلسات نقد و بررسی آن سفر کردهاند.
در تهران هم چندین سینما تاکنون پذیرای اکران این مستند بودهاند.
این مستند روایتی از جوانان موسیقیدان در دهه ۵۰ خورشیدی است که تلاش کردند گونهای دیگر به موسیقی ایرانی بنگرند و امروز، اعضای آن همگی از بزرگان مسلم موسیقی ایران هستند.
در این مستند، روند شکلگیری دو گروه شیدا و عارف و در ادامه، تشکیل کانون چاووش و در نهایت دلایل از هم پاشیدگی آن مورد بررسی قرار میگیرد.
در مستند «چاووش؛ از درآمد تا فرود»، هنرمندان موسیقی از جمله محمدرضا شجریان، زیدالله طلوعی، علیاکبر شکارچی، بیژن کامکار، شهرام ناظری، حسین علیزاده، عبدالنقی افشارنیا، پشنگ کامکار، قشنگ کامکار، هادی منتظری، هنگامه اخوان، جمال سماواتی، ارژنگ کامکار، صدیق تعریف، مجید درخشانی، ارشد تهماسبی، محمد فیروزی، جمشید عندلیبی، حمید متبسم، سعید فرجپوری و اردشیر کامکار، نکات گوناگونی را درباره کانون چاووش عنوان میکنند. همچنین برخی از این هنرمندان در طول فیلم تکنوازیهایی دارند.
هانا کامکار و آرس رئیسیان سازندگان مستند چاووش از درآمد تا فرود در دانشگاه سوره با هم همکلاس بوده اند و ایده ساخت این مستند به واسطه حضور هانا کامکار در خانواده کامکارها و آشنایی خانواده آرش ردیسیان با خانواده کامکار شکل گرفت.
به گفته هانا کامکار ایده ساخت این مستند به سال ۱۳۸۱ بازمیگردد. او دراینباره میگوید:« در طول سالهایی که در کارمان وقفه ایجاد شده بود پیگیر انجام گفتگو با همان پنج عضو کانون چاووش بودیم که در پروسه اولیه، وعدهی گفتگو را به تعویق انداختند. یعنی ما هر سال با این عزیزان تماس میگرفتیم و صحبت میکردیم و راهکار و پیشنهاد ارائه میدادیم تا در این مستند حضور پیدا کنند؛ یکی از این عزیزان، استاد محمدرضا لطفی بود که ما به ایشان حتی پیشنهاد دادیم “راشهایمان” را ببینند و برایشان توضیح دادیم که خط فکریمان چیست؛ استاد لطفی هم به ما گفتند وقتی برای انجام کارهایشان به ایران بیایند حتما با ما گفتگو میکنند؛ اما متاسفانه وعده این گفتگو عملی نشد.»