حسین علیزاده برای تولد شجریان نوشت
نگاهی گذرا به زندگی محمدرضا شجریان به همراه یادداشتی از حسین علیزاده به بهانه زادروز او؛

موسیقی کوک| حسین علیزاده (آهنگساز و نوازنده تار و سهتار) به مناسبت زاد روز استاد محمدرضا شجریان در یادداشتی از او تجلیل کرد و تولدش را به او تبریک گفت.
در یادداشت حسین علیزاده که در روزنامه اعتماد آن را چاپ کرده، این طور نوشته شده است:
«همراز…
تو ماندهای تا مهر شوی
تو ماندهای تا فریاد شوی
تو ماندهای تا همدرد عاشقان شوی
تو ماندهای تا شادی شاد شود
تو ماندهای تا روزگار برود
تو ماندهای تا دلی نشکند
تو ماندهای تا سرود زندگی شوی
تو ماندهای تا حق شوی
تو ماندهای تا تاریخ شوی
تو راز مانایی
تو صدایی
…
و میمانی»
امروز یکم مهرماه زادروز محمدرضا شجریان خواننده و نوازنده موسیقی ایرانی است. او سال ۱۳۱۹ در مشهد زاده شد. محمدرضا شجریان که چند سالی است به دلیل بیماری از فضای موسیقی دور است، فعالیت خود را از اواخر دهه چهل آغاز کرد.
پدرش مهدی، محمدرضا را که قاری قرآن بود، از ۸ سالگی تعلیم داد. محمدرضا شجریان در سال ۱۳۳۶؛ زمانی که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد رفت، همزمان با تلاوت قران آثاری بیکلام را برای رادیو خراسان اجرا کرد و پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی به استخدام آموزش و پرورش درآمد و چند پس از این اتفاق به تهران منتقل شد.
مهاجرت او به تهران او را به موسیقی نزدیکتر کرد و باعث شد او برای آموختن آواز نزد اسماعیل مهرتاش برود که البته همزمان با این رویه خوشنویسی میکرد و سنتور میآموخت.
صدای شجریان در نیمههای دهه چهل از رادیو شنیده شد اما از دهه پنجاه بود که پدرش به خوانندگی او رضایت داد. در اوایل دهه پنجاه با نورعلی خان برومند آشنا شد و سبک آوازخوانی طاهرزاده را نزد او فراگرفت. بعد از آن هم نزد عبدالله خان دامی ردیف را مرور کرد. شجریان در نیمههای دهه پنجاه در برنامه گلهای تازه به یکی از خوانندگان اصلی بدل شد و شهرتش بیشتر از گذشته شد.
کمی بعد به اتفاق دوستانش از رادیو بیرون آمد و با محمدرضا لطفی و با کمک هوشنگ ابتهاج کانون چاووش را به راه انداخت. بعد از انقلاب صدای محمدرضا شجریان تنها صدای رسمی به جا مانده از پیش از انقلاب بود و تا آغاز دهه هفتاد میلادی آثار او مدام از صدا و سیما پخش میشد. ربنای محمدرضا شجریان یکی از آثاری است که اغلب مردم ایران حدود چهار دهه سر سفره افطار آن را شنیدند اما چند سالی است که این اثر از صدا و سیما پخش نمیشود.
بعد از انتخابات سال ۸۸ محمدرضا شجریان در ویدیویی اعتراضاتی را اعلام کرد و قطعهای با مطلع «تفنگت را زمین بگذار» با صدای او در همان روزها منتشر شد. از آن روز به بعد دیگر صدای شجریان از صدا و سیما پخش نشد.
چند سالی است که این خواننده موسیقی ایرانی با سرطان دست و پنجه گرم میکند و پیگیر درمان این بیماری است.
شجریان هم پیش از انقلاب و هم بعد از آن با آهنگسازان و نازندههای زیادی همکاری کرده است و کنسرتهای زیادی را هم در داخل و خارج ایران به روی صحنه برده است. از او با عنوان خسروی آواز ایران یاد میکنند.