نگاه جدی به کتابهای موسیقی

موسیقی کوک| سالها از روزگاری که شیوه مکتوب در موسیقی ایرانی یعنی همان نگارش نت و انتشار اولین کتابهای موسیقی در این عرصه بالاخره پذیرفته شد، میگذرد. از آن زمان تا امروز آثار زیادی در زمینه مکتوب در عرصه موسیقی در ایران منتشر شده است؛ چه آن دسته از کتابهایی که نگاهشان تنها معطوف بود به ماجرای نت و آموزش به شاگردان و هنرجویان از این طریق و چه آثاری که بنا بود در زمینههای گوناگونی نظیر تاریخ موسیقی ایران یا تاثیر و تاثرات عرصههای مختلف از قبیل روانشناسی، جامعه شناسی، سیاست و اقتصاد بر عالم موسیقی سخن بگویند.
شاید بشود اغلب آثار مکتوب با موضوع موسیقی را در زمینه ترجمه سراغ گرفت که بیشتر آنها هم موسیقی غربی را مورد توجه قرار دادهاند که البته در جای خودش بسیار هم میتواند مفید باشد اما عرصه کتاب موسیقی فقط به این آثار محدود نمیشود.
با پیشآمدهای این روزها در کشور به ویژه بحرانهای اقتصادی این امکان وجود دارد که کتاب بیش از بخشهای فعال زیادی در کشور، آسیب ببیند. کتابهای عرصه موسیقی که به احتمال در این میان اوضاع وخیمتری دارند.
با این وصف، شاید لزوم توجه رسانهای موسیقایی به ماجرای کتاب و فراهم کردن فضایی برای معرفی و نقد آثار مکتوب عرصه موسیقی، از نیازهای فعلان این عرصه باشد.
البته نیروهای فعال در موسیقی کوک پیش از این هم علاقهمندیشان را به ماجرای کتابهای حوزه هنر به ویژه موسیقی نشان دادهاند و برای نمونه پرونده ای شامل گفتوگوهایی با فعالان عرصه موسیقی پیرامون کتاب را از سال ۹۵ در خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) آغاز کردند که به گواه اهل فن تا حدی خلاء پرداخت به این موضوع در رسانهها را در آن دوران جبران کرد.
در آغازینه آن نوشتهها آمده بود«در پروندهای که با عنوان «موسیقی سازی ایران؛ فرصتها و تهدیدها» گشودهایم، تلاش کردهایم تا به وضع امروز و اکنون این هنر بپردازیم و چالشها و امکانات موسیقی را در عرصه مکتوب ایران بررسی کنیم.»
سایت خبری تحلیلی موسیقی کوک در تلاش است تازهترین آثار حوزه مکتوب موسیقی را معرفی و نقد کند و برای آغاز این کار از فعالان عرصه مکتوب موسیقی دعوت میکند تا کتابهایشان را در اختیار این مجموعه قرار دهند.